späť

Knižná záhrada

hlasov

Ružomberok

Našim zámerom je obnoviť átrium historickej budovy tunajšej knižnice tak, aby vznikla uzatvorená oddychová zóna. Vytvoríme inovatívny a atraktívny priestor pre mladých, rodičov s deťmi či aktívnych dôchodcov, len niekoľko krokov od rušnej mestskej premávky. Ústredným prvkom priestoru bude zelená dýchajúca rastlinná stena, ktorá vytvorí príjemnú klímu v letných dňoch. Priestor doplníme o vyvýšený kvetinový a bylinkový záhon, sedenie a knižnú skrinku, poskytneme kvalitné wi-fi a prístup do knižničnej študovne. Chceme, aby miesto vyhovovalo každému, kto sa potrebuje porozprávať, oddýchnuť alebo získať rýchle informácie popri nakupovaní alebo vybavovaní formalít.

Problém, ktorý projekt rieši

Je málo miest v centre mesta, kde je možné si len tak bez nároku na platbu za služby posedieť, spomaliť, zamyslieť či začítať sa... Vďaka architektonického riešeniu budovy mestskej knižnice je súčasťou jej objektu vnútorné verejne prístupné átrium so vstupom cez otvorenú hlavnú chodbu. Átrium je čiastočne zastrešené, od ostatnej zástavby je oddelené vysokým múrom. Našim zámerom je revitalizácia tohto priestranstva a zriadenie verejne prístupnej oddychovej zóny pre široký záber obyvateľov mesta. Priestor podľa pozorovaní zamestnancov knižnice denne navštívi 60 až 100 ľudí, mnohým z nich by sme realizáciou projektu vyšli v ústrety.

Organizácia: Mesto Ružomberok

Región realizácie projektu: Žilinský kraj

Web: http://www.ruzomberok.sk

Zdieľať projekt na facebooku


Udeľujem Slovenskej sporiteľni, a.s. súhlas so spracúvaním osobných údajov získaných prostredníctvom cookies, a to najmä: IP adresa, lokalizačné údaje, informácie o aktivite na webovej stránke a pod. Účelom je personalizovanie reklamy, štatistické a analytické spracovávanie dát. Údaje získané prostredníctvom cookies môžu byť spracúvané aj ďalšími zmluvnými partnermi Slovenskej sporiteľne. Súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Bližšie informácie | Zmeniť nastavenia